ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ (…συνέχεια)

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ

Το πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να μιλήσει, έχει σχεδιαστεί ώστε να διαβάζεται με τη σειρά που παρατίθενται τα άρθρα. Μόλις αισθανθείτε άνετα με μία στρατηγική, μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη.

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΤΕ

Τα παιδιά μαθαίνουν τη γλώσσα σε καθημερινές στιγμές . Καθημερινή ρουτίνα . Αλλαγές πάνας , την ώρα του μπάνιου , ώρα του γεύματος … αυτά είναι όλα τόσο ρουτίνα ακόμη, άρα και μία από τις καλύτερες περιόδους ώστε να επιβραδύνετε και να μιλήσετε στο παιδί σας. Αυτές είναι οι στιγμές που μαθαίνει τα περισσότερα .

Παράδειγμα : Κατά την ώρα του μπάνιου , αντί να τελειώσετε γρήγορα αυτή τη ρουτίνα , επιβραδύνετε και μιλήστε για τις χαρακτηριστικές ‘κινήσεις’ που κάνουμε όταν κάνουμε μπάνιο . Συζήτηστε για το πώς το νερό είναι ζεστό . Συζήτηστε για τις μπουρμπουλήθρες . Συζητήστε για το σαμπουάν και γιατί το χρησιμοποιούμε . Συζήτηστε για τον τρόπο που το σαπούνι μυρίζει . Συζητήστε για τα παιχνίδια στην μπανιέρα . Σχετικά με το πώς επιπλέουν τα παπάκια . Πώς το κύπελλο ήταν άδειο και τώρα είναι γεμάτο . Επιβραδύνετε και μιλήστε για τα πάντα ! Τώρα το παιδί σας αρχίζει και μαθαίνει τα πάντα για τον κόσμο του. Σε αυτές τις καθημερινές στιγμές .

Επίσης , επιβραδύνετε τη δική σας ομιλία . Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το παιδί σας αγωνίζεται με την ομιλία και τη γλωσσική ανάπτυξη .

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΟΝ

Αυτή είναι μια φιλική υπενθύμιση ότι πρέπει να βάλουμε κάτω τα τηλέφωνα μας, iPads, τηλεόραση και τους υπολογιστές και να είμαστε 100% παρόν με τα παιδιά μας. Δεν σας λέω αποκλείστε τα, αλλά ‘παν μέτρον άριστον’. Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα μερικές φορές. Επίσης, λέγοντας 100% παρόν φυσικά δεν εννοούμε όλη τη μέρα, αλλά μπορείτε να επιλέξετε στιγμές της μέρας όπου θα είστε 100% παρόν για να κάνει τη διαφορά στη ζωή των παιδιών σας. Φυσικά όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. 

**ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ**

Posted on 01/10/2014, in ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε