ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ (…συνέχεια)

https://tonguegym.wordpress.com/2014/04/01/%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CF%83-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%83-8/

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ

 

 

 

Ώρα για ύπνο : Μια καλή ώρα για να εργαστείτε για την ανάπτυξη της γλώσσας σε βρέφη , νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας

    Όταν διαβάζετε ξανά και ξανά βιβλία στο μωρό , ένα από τα πράγματα που επιτυγχάνετε είναι να δημιουργήσετε μια « ρουτίνα ώρα για ύπνο » για το μωρό σας . Έχοντας μια σταθερή ρουτίνα ώρας για ύπνο μπορεί να βοηθήσει ως » σύνθημα » για το βρέφος και έτσι το παιδί σας καταλαβαίνει ότι είναι τώρα αυτή η ώρα για ύπνο . Αλλά δεν είναι μόνο αυτό η ρουτίνα ώρα για ύπνο, καθώς μπορεί να είναι και μια εξαιρετική στιγμή για να εργαστείτε για την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων του παιδιού σας ! Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας δύο τεχνικές : την ανάγνωση βιβλίων και το τραγούδι .

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ , ΔΙΑΒΑΣΤΕ , ΔΙΑΒΑΣΤΕ ! Η νούμερο ένα πρότασή που δίνω στους γονείς όταν με ρωτούν τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν το παιδί τους με την ομιλία τους και τις γλωσσικές δεξιοτήτων είναι να διαβάσει . Αλλά αν δεν το κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί κάποιες μέρες να το ξεχάσετε τελείως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συστήνω να το κάνετε μέρος της ρουτίνας σας ( και ακόμη καλύτερα μέρος της ρουτίνας ώρα για ύπνο). Με αυτό τον τρόπο θα είστε βέβαιοι ότι θα διαβάζετε κάθε μέρα .

 

Πόση ώρα πρέπει να διαβάσετε; Θα ήθελα να συστήσω την ανάγνωση κυρίως για 10-20 λεπτά τη φορά … στην πραγματικότητα αυτό εξαρτάται από το παιδί σας . Κάποια παιδιά θα μπορούσαν να ακούνε και να διαβάζουν ιστορίες για ώρες, αν προσφερθείτε.

 

Τι θα πρέπει να διαβάσω; Ό, τι ενδιαφέρει το παιδί σας ! Για τους μικρούς μας φίλους ( βρέφη και νήπια ) , συνήθως τα τετράγωνα βιβλιαράκια είναι καλύτερα , καθώς είναι μικρότερα και κρατάνε την προσοχή τους καλύτερα ( μπορείτε επίσης να βρείτε βιβλία με ύφασμα και μερικά πλαστικά ) . Βιβλία με μεγάλες , καθαρές και φωτεινές εικόνες, ειδικά οι εικόνες των ζώων , των ανθρώπων , και των κοινών αντικείμενων που θα αναγνωρίζουν είναι καλύτερα. Όταν το παιδί σας είναι έτοιμο , μπορείτε να κινηθείτε προς όλο και περισσότερα και μεγαλύτερα βιβλία . Δεν έχετε μεγάλη συλλογή βιβλίων στο σπίτι ; Επισκεφθείτε τη τοπική βιβλιοθήκη σας !

 

ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΤΕ, ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΤΕ, ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΤΕ ! Δεν χρειάζεται να έχετε καλή φωνή για να τραγουδάτε στο μωρό ή το παιδί σας ! Τραγουδώντας όχι μόνο σας παρέχονται ευκαιρίες για να συνδεθείτε και να αλληλεπιδράσετε με το παιδί σας , αλλά υπάρχουν επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι το τραγούδι με το μωρό σας υποστηρίζει τη μετέπειτα εξέλιξη της γλώσσας. Μια μελέτη που παρουσιάστηκε από τον Δρ Ruth Hewston από το Πανεπιστήμιο του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2007, βρέθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα μωρά που είχαν τραγουδήσει σε τακτικά χρονικά διαστήματα είχαν αναπτύξει τις γλωσσικές δεξιότητες γρηγορότερα από ό, τι στην ομάδα ελέγχου . Μπορείτε να διαβάσετε ένα άρθρο σχετικά με αυτό στο ABC News , Australia.

 

Τι θα πρέπει να τραγουδάω στο παιδί μου ; Ειλικρινά , ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! Μπορείτε να τραγουδήσετε παραδοσιακά παιδικά τραγουδάκια , ή μπορείτε να τραγουδήσετε το αγαπημένο σας τραγούδι των Beatles , ή ένα παλιό παραδοσιακό τραγούδι ή αυτό που ακούσατε στο ραδιόφωνο αφηρημένα και σας κόλλησε πηγαίνοντας στη δουλειά.

 

Πως σχεδιάζουμε περίπου τις ρουτίνες ώρα για ύπνο; Η ρουτίνα-ώρα για ύπνο μας θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι : Βουρτσίστε τα δόντια , διαβάστε 2-3 βιβλία , τραγουδήστε 2-3 τραγούδια και πείτε καληνύχτα. Μπορείτε φυσικά να συνεχίσετε να διαβάζετε και ενώ έχει κοιμηθεί το μικρό σας.

 

Βοηθήστε στην ανάπτυξη της γλώσσας του παιδιού σας και χτίστε μία σχέση με το βιβλίο που μόνο οφέλη μπορεί να σας προσφέρει!

 

 **ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ**

 

 

 

Posted on 04/01/2014, in ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε