ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ (…συνέχεια)

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ

ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ

    Ακριβώς όπως και στην τελευταία συμβουλή μου ( επιβραδύνετε και να είστε παρόν ) μιλάω για το πως να κατεβείτε στο επίπεδο του παιδιού σας. Αυτό είναι μια άλλη στρατηγική που φαίνεται τόσο απλή αλλά είναι τόσο αποτελεσματική και βοηθά το παιδί σας σχετικά με την πορεία του προς την επικοινωνία .

    Θέλω να δοκιμάσετε κάτι . Καθίστε στο πάτωμα , και στη συνέχεια ζητήστε από το σύντροφό σας ή ένα φίλο σας να σταθεί όρθιος μπροστά σας . Τώρα …. συζητήστε σχετικά με ό,τι θέλετε , αλλά εσείς μείνετε στο πάτωμα . Κάντε το αυτό για 3-5 λεπτά . Στη συνέχεια αλλάξτε ρόλους .

    Τώρα πείτε μου , πώς αισθανθήκατε; Νοιώσατε πλήρως αφοσιωμένος/η στη συνομιλία , ή σκεφτόσασταν πάρα πολύ έντονα το πόσο κακό κάνετε στον αυχένα σας (η’ και πόσο πονάει) μόνο και μόνο κάνοντας προσπάθεια κοιτώντας προς τα πάνω για αποδώσετε την απαραίτητη προσοχή στον συνομιλητή σας; Ήσασταν σε θέση να ακούσετε το συνομιλητή σας καλά ; Είστε ανανεωμένοι / ευτυχισμένη ή λίγο κουρασμένοι μετά από αυτή τη σύντομη συνομιλία ;

    Αυτό αισθάνεται λοιπόν ένα πολύ μικρό παιδί . Πρέπει συνεχώς να κοιτάζει προς τα πάνω σε σας όταν μιλάτε , το οποίο μπορεί όχι μόνο να βλάψει τον αυχένα του , αλλά μπορεί να αποσπάσει και την προσοχή τους από το πραγματικό μήνυμα που θέλετε να στείλετε . Το παιδί σας είναι λιγότερο πιθανό να είναι σε θέση να ακούσει , εστιάσει , να κατανοήσει και να μάθει από την επικοινωνία που έχει μαζί σας και έχει * κυριολεκτικά * το κεφάλι του πάνω από ό, τι αν απλά κατεβείτε στο επίπεδο του .

** ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ**

 

Advertisements

Posted on 01/15/2014, in ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: