ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ

Για να διαβάζετε το άρθρο αυτό πιθανότατα ψάχνετε για κάποιο τρόπο έτσι ώστε να βοηθήσετε το παιδί σας να μιλήσει και να επικοινωνήσει! Καταπληκτικά νέα … έχετε σκοντάψει στη σωστή σελίδα! Παρακάτω θα βρείτε ιδέες που θα σας βοηθήσουν να επεκτείνετε την ομιλία, τη γλώσσα και τις επικοινωνιακές του δεξιότητες. Και μην ανησυχείτε … αν υπάρχει κάτι που ψάχνετε και δεν είναι εδώ, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω email: stella.mitoula@gmail.com.

Καταρχήν ας ορίσουμε τον τύπο επικοινωνίας του παιδιού:

Όταν μιλάμε για ικανότητες λόγου και ομιλίας στα μικρά παιδιά, είναι σημαντικό να σκεφτούμε τις δεξιότητες που έχει αποκτήσει το παιδί ως σήμερα (και όχι τη χρονολογική ηλικία), έτσι ώστε οι παρεμβάσεις να μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα αυτές τις δεξιότητες. Γνωρίζοντας σε πιο στάδιο της επικοινωνίας είναι το παιδί σας προς το παρόν σας βοηθά και ως γονέας έτσι ώστε να βοηθήσετε καλύτερα το παιδί σας στο σπίτι να επικοινωνήσει.

ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο εξερευνητής – Αυτά τα παιδιά αντιδρούν με βάση αυτό που αισθάνονται είτε συμβαίνει σε αυτά είτε γύρω από αυτά , αλλά δεν έχουν ακόμη αναπτύξει την ικανότητα να επικοινωνούν με ένα συγκεκριμένο σκοπό στο μυαλό . Αυτά τα παιδιά χαίρονται όταν ωθούνται σε μια κούνια ( αντιδρώντας στην αιώρηση ), αλλά δεν έχουν ακόμη αναπτύξει την ικανότητα να ζητήσουν κι’ άλλο κούνημα.

Ο επικοινωνιακός – Αυτά τα παιδιά στέλνουν άμεσα τα συγκεκριμένα μηνύματα σε ένα πρόσωπο , χωρίς τη χρήση λέξεων . Παράδειγμα : Το παιδί σας μπορεί να δείχνει ένα αντικείμενο ή να μπαμπαλίζει προς αυτό, επειδή θέλει να του το δώσετε, ή ακόμα και να σας το πει με τα μάτια (και τις εκφράσεις προσώπου και το σώμα) ότι ενδιαφέρεται για κάτι κοιτώντας μία το αντικείμενο, μία εσάς και μετά ξανά το αντικείμενο με μία εκστασιασμένη έκφραση .

Ο χρήστης των πρώτων λέξεων – Αυτά τα παιδιά χρησιμοποιούν μεμονωμένες λέξεις ( ή ενδείξεις ή εικόνες) . Αυτά τα παιδιά έχουν αναπτύξει την ικανότητα να επικοινωνούν με ένα συγκεκριμένο σκοπό στο μυαλό και έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν συμβολικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν.

Ο συνδιαστικός – Αυτά τα παιδιά συνδυάζουν λέξεις σε φράσεις δύο ή τριών λέξεων . Αυτά τα παιδιά επικοινωνούν με προτάσεις-φράσεις .

                                                                **ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ**

 

                ***********************************************************************************************

ΠΗΓΗ:

http://www.hanen.org/Home.aspx

Advertisements

Posted on 01/08/2014, in ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: